Sevärdheter

Sevärdheter

Düsseldorf har ett varierande utbud av aktiviteter och sevärdheter. Oavsett om du bara vill kika runt till fots eller om du föredrar att köpa inträdesbiljett någonstans, finns flera saker du absolut inte får missa.

Rheinturm

Det stora tornet mitt i staden liknar till stor del Berlins tv-torn och har samma funktion. Det mäter 240 meter och har blivit en av Düsseldorfs mest kända sevärdheter. Hit upp brukar folk åka enbart för att se på utsikten eller för att ta en drink i restaurangen på kvällstid. Att äta här kostar visserligen en slant men det är helt okey om du bara vill ta dig något att dricka. Se dock till att inte ha på dig den största turistmunderingen med keps, sliten t-shirt och shorts. Kostym och dräkt är uppskattat.

Altstadt eller gamla staden

Precis som många andra större städer, har även Düsseldorf en äldre stadsdel som kalls Altstadt. Men den gamla staden i Düsseldorf är betydligt mer känd för sitt uteliv och har kallats för Tysklands längsta bardisk. Här ligger över 200 barer, restauranger och klubbar samlade och under sommaren kantas gatorna med uteserveringar, livemusik och massvis med nationaliteter. I Altstadt är det en självklarhet att dricka Altbier.

Dock är det bra att veta att servitören hela tiden brukar fylla på glasen eftersom de är så små och detta kan stå dig dyrt i slutändan om du inte är uppmärksam. Säg därför tillservitören eller be om notan innan du råkar ha fem-sex tomma glas framför dig. Fri påtår gäller inte öl.

Benrath-slottet

En halvtimme utanför stadens centrum ligger ett romantiskt rosa lustslott som heter Benrath och är ett av Tysklands största barockslott. De två flyglarna är idag museum och håller öppet torsdag-söndag. Själva slottsbyggnaden erbjuder guidade turer på flera språk och efteråt kan du strosa omkring i omgivningarna eller sätta dig vid sjön. Ett perfekt utflyktsmål både för par och barnfamiljer.

Hofgarten

Det finns få saker som är så avkopplande som att besöka ett lugnt grönområde när du är färdig med shoppingen. Düsseldorf har flera parker som du kan äta picknick i eller bara gå på upptäcktsfärd och se vart du hamnar. Hofgarten är en stor park som passar mycket bra för barnfamiljer och har gratis inträde. Under sommaren hålls även ett stort antal gratiskonserter här. I parken finns vandringsstigar och ett antal lekplatser. I östra delen ligger slottet Jägerhof och Goethe Museum där du kan finna poeten Goethes verk. Inträde kostar 4 euro för vuxna och 2 euros för barn och studenter.

Kunstachse

Utmed gatan Kunstachse ligger museerna och konstinstitutionerna på rad. Det är en sträcka på ungefär en kilometer och innehåller konstverk både från moderna och äldre tidsperioder. ”Konstaxeln” kan även göras i grupper med guide. Då bokar du genom Düsseldorf Tourismus och turen tar ca 150 minuter.

Gaming i Düsseldorf

Värt att nämna är också att Düsseldorf lockar till sig besökare med intresse för nyare varianter av sport. Staden har flera stora spelhallar där du kan spela rymningsspel eller laserspel. Detta har blivit en ny favorit för turister både i Tyskland och utomlands. För de som inte riktigt vet vad detta innebär, kan vi tala om att rymningsspel handlar om att du ska ta dig ut från en lokal där du blivit inlåst, genom att finna lösningar och ledtrådar. Klurigt men en garanterat kul upplevelse!

Exempel på spelhallar där du kan spela rymningsspel eller utforska andra spelformer kommer här nedan.

  • ExitDoors – Escape Rooms
  • Locked Room- Düsseldorf
  • LaserTag Evolution (spelhall)

Övriga stadsturer

Som övriga stadsturer kan Altbier-Safari vara ett kul alternativ om du gillar öl och vill veta mer om drycken. Här tas du med på en rundtur bland stadens små bryggerier och får bekanta dig mer med ölen. Och du är varmt välkommen att provsmaka samtidigt!

Om du vill uppleva Düsseldorf ”by night”, kan du följa med på Nightwatchman tour. När skymningen kommer och staden börjar skifta i neonfärger, tar en svartklädd man med lanterna dig med på en promenad i Altstadt. Av honom kan du höra sagor och legender om Düsseldorf och även lite galenskaper som förekommit här.