Shopping

Shopping

Att shoppa när man befinner sig i en ny stad är en självklarhet för många och Düsseldorf utgör inget undantag. Det är en perfekt stad att se till fots och du kan lika gärna fönstershoppa medan du tittar på arkitekturen eller gå in i butikerna för att göra fynd. Här kommer några tips på bra shopping i Düsseldorf. Staden kallas ibland för ”Lilla Paris” eller ”Europas Tokyo” beroende på vad man syftar på.

Königsallé

Mitt i staden löper en allé med en liten kanal i mitten. Det är en av Tysklands mest kända shoppingstråk och lockar till sig mycket folk. På sommaren brukar även studenterna ta sig hit och äta nere vid kanalen och de många utekaféerna är flitigt besökta av turister. Här hittar du allt vad shoppingen har att erbjuda – från billigare klädkedjor till dyra lyxbutiker och större gallerior. För den konstintresserade finns även konstgallerier att kika in på.

Düsseldorfs finaste hotell ligger också belägna här och på Königsallé kan du lätt spendera en hel dag. Gatan kallas ofta ”Die Kö” av invånarna själva.

Carlstadt

I hjärtat av Düsseldorf ligger Carlstadt som är lika färgglatt till det yttre som det är till det inre. I de pastellfärgade byggnaderna ligger konstgallerier, designbutiker och juvelerare. Den ultimata shoppingen för den som älskar design och vackra saker. När du är trött sätter du dig bara på en av gatornas uteserveringar för att insupa atmosfären.

Flingern-distriktet

I stadsdelen Flingern hittar du allt för den modemedvetne till bra priser. Här ligger det flera outlet-butiker och affärer med typisk street-art tema. Huvudgatan heter Birkenstrasse med intilliggande gator och här hittar du vintage-prylar och udda design i småskalighet. Titta in på ”Tina Meyers” för att köpa stickade plagg eller ”Wunderwerk” för ett par ekologiska jeans.

Japanska kvarteret

Om du mot förmodan blir lite trött på tyska och vill uppsöka en annan kultur för en timme, är det japanska kvarteret inte långt borta. Ät asiatiskt, köp en kimono eller hitta en manga bland de många japanska bokhandlarna.

Shoppinggallerior

Düsseldorf har två stora gallerior i centrum mellan Altstadt och Carlstadt. De listas här nedan.

  • Schadow-Arkaden på Martin Luther Platz
  • Stilwerk på Grünstrasse

Båda är ståtliga med flera våningar. Stilwerk har specialiserat sig på möbler och inredning medans Schadow-Arkaden även har kläder, restauranger och kontor.

Tyska drogerier

I Tyskland anser man att naturläkemedel har en relativt stor betydelse för välbefinnandet. Tyska läkare får skriva ut alternativ medicin likaväl som traditionella läkemedel. Många av dessa naturmedel finns att köpa på s.k. drogerier som även har en uppsjö av kroppsprodukter, smink och en del nyttig mat. Det finns många små privatägda drogerier men även kedjor som Müllermarkt. Du kan botanisera bland massor av produkter till bra priser och varje gång du handlar får du tillbaka pengar att utnyttja nästa gång du handlar. Perfekt när du vill köpa saker som inte finns hemma eller för att ta med som present.

Öppettider i Düsseldorf

Öppettiderna på butiker varierar, men de flesta har öppet mellan kl. 10.00- 18.00 eller 19.00.

Galleriorna brukar generellt hålla öppet till kl. 20.00. Huruvida det är öppet eller stängt på söndagar kan också variera. De flesta shoppingmalls har ofta öppet på söndagar medans småbutikerna är stängda.

Tyskland ligger inte så långt bort från Sverige och med dagens alla transportmedel, går det relativt lätt att ta sig dit. Dock får du tänka på att Sverige är ett avlångt land och de bästa flygförbindelserna sker från Stockholmsområdet.