Ta sig runt

Ta sig runt

Från flygplatserna till centrum

Från flygplatsen DUS in till centrum, går det både bussar och snabbtåg. Snabbtåget som på tyska kallas S-bahn, trafikerar flygplatsen mycket regelbundet och du ska hålla utkik efter linjerna 1 och 7. Landar du i Düsseldorf-Weese dit Ryanair brukar gå, finns det expressbussar som tar ca 1,5 timme in till stadskärnan. Du kan givetvis hyra bil eller ta taxi från båda flygplatserna.

Hyrbil

Att hyra bil i Düsseldorf är ett bra tips för dig som vill se mer än bara stadskärnan. På flygsplatsen, Düsseldorf Flughafen, hittar du många biluthyrningsfirmor. En del ligger i Terminal B, andra på Terminal Ring 1. Hertz, EuropCar, Sixt och Avis är bara några att nämna och det tar ca 15-20 minuter att köra in till staden. Tänk dock på att priserna kan variera beroende på om det är högsäsong eller lågsäsong. Därför är det bra att boka i förväg om du vet med dig att du har god tid att planera din resa. Vi rekommenderar hyrabil.net som jämför priser på hyrbilsföretag.

Att hyra bil kan överlag vara ett smart sätt att ta sig fram i Rhenområdet eftersom Düsseldorf ligger så nära Nederländerna och Ruhr-området. Inga dolda kostnader brukar förekomma i Tyskland och bensintanken är garanterat full när du hämtar din bil.

Biluthyrningsfirmor inne i Düsseldorf finns främst vid Centralstationen men även nere vid hamnen och vid Berliner Allé.

Transport inom staden

Düsseldorf har ett väletablerat spårvagnsnät och många stadsbussar som du kan ta dig runt med. Dessutom finns ett ganska nytt tunnelbanenät. Biljetter går att köpa i automater vid stationerna eller på bussen/spårvagnen om du vill använda dessa transportmetoder. Precis som de flesta andra städer, har Düsseldorf ett uppdelat zonsystem som avgör priset på resan. Bäst är det att köpa ett kort där du kan utnyttja alla tre färdsätten obegränsat, vilket är det vanliga.

Tunnelbanan och spårvagnsnätet länkas samman till en slags blandning. Därför är det enkelt när du köper ett kort eftersom det även brukar gälla på spårvagnen och bussarna.

Taxi kan du naturligtvis ta om du känner för det, men det är en aning dyrare. Taxi Düsseldorf är ett säkert kort och kan bokas via nummer +49 211 33333. Rhein-Taxi är ett annat seriöst bolag. Numret är +49 211-55555. Taxibilarna är ljusgula till färgen. Du kan även vinka in en taxi direkt på gatan eller vid vissa hållplatser. Från den stora flygplatsen in till staden kostar en taxiresa ca 26 euro och inne i Düsseldorf brukar en resa gå på ca 10 euro om det inte är trafikstockning eller vägarbeten.

För turisten

Düsseldorf erbjuder många stadsturer för turister. Det finns sightseeingbussar som du kan hoppa av och på när du känner för det. En typisk stadstur tar ca 90 minuter och är populärt bland utländska besökare. Biljetter kan köpas för ett eller två dygn och kostar från 15 euro och uppåt. Du kan också köpa till en timmes båttur på Rhen-floden om du är intresserad av ett tvådagarskort. Då kostar biljetten 21 euro sammanlagt.

I alla hop-on/hop-off biljetter ingår även 20% rabatt på en guidad hamntur i Düsseldorf Medienhafen.

Priser och kort

Ett tips är att köpa DüsseldorfCard som ger tillgång till stadens bussar, tunnelbana, pendeltåg och spårvagnar. Då får du även sightseeing-turen till ett reducerat pris.

Düsseldorf-kortet kan köpas individuellt eller i grupp. En dagsbiljett för en person kostar 9 euro och för en familj på fyra personer alternativt en grupp på 3 vuxna, betalar du 18 euro. Du vinner däremot på att köpa ett kort för flera dagar eftersom du får rabatt. Ett kort för en person på 4 dagar kostar 24 euro. Ibland har de även erbjudanden så att du t.ex. får en 4-dagarsbiljett för samma pris som en 3-dygnsbiljett osv.

Du kan självklart också köpa klippkort, vecko- eller månadskort. Gå in på www.rheinbahn.de för mer info.

Det finns många förmåner för olika personer i Tyskland som gäller vid resor. Pensionärsrabatt, barnrabatt, studentrabatt, kombikort, rabatter för dem som går upp sent på morgonen osv. Så kolla upp vad som kan gälla just dig!